Bezienswaardigheden Marbella

De 8 bezienswaardigheden in Marbella die je moet zien

Wil of ga jij naar Marbella en ben je benieuwd wat er allemaal te zien is? Daar weet ik wel raad mee! Deze 8 leukste in Marbella heb ik zorgvuldig samengesteld op basis van mijn eigen vakanties naar deze heerlijke bestemming. Om het voor jou nóg makkelijker te maken zoveel mogelijk te bekijken, heb ik van de eerste 6 bezienswaardigheden een wandeltour van een half uur gemaakt. Disfrútalo (geniet ervan)!

Over Marbella

Marbella ligt in Zuid-Spanje en is een van de bekendste badplaatsen aan de Costa del Sol, gelegen aan de Middellandse Zee. Het valt onder de gelijknamige gemeente Marbella, de provincie Málaga en de regio Andalusië. Marbella heeft het imago van een luxe badplaats voor de Spaanse en internationale jetset. Dit is natuurlijk ook deels zo, maar het oude centrum is juist idyllisch en romantisch. 

Tijdens deze rondleiding door de oude stad ontdek je de culinaire kant van Marbella. Trakteer jezelf op de beste Spaanse producten en probeer traditionele tapas, lokale wijn en olijfolie terwijl je meer te weten komt over deze prachtige stad. Ontdek de beschikbaarheid van deze activiteit hieronder.

De 8 leukste bezienswaardigheden in Marbella

Hieronder volgt een lijstje met de leukste bezienswaardigheden in Marbella, oftewel de must-sees. Bekende pleinen, kerken, stadparken, maar ook een de jachthaven en de beroemde ‘La Concha'. Lees snel verder!

Murallas del Castillo

Je start de wandelroute in het oude centrum van Marbella om de resten van dit oude Moorse kasteel uit de 10e eeuw te bekijken. Je kan langs de oude stadsmuren lopen die langzaam overlopen in de rest van het stadje. 

Vanaf hier loop je in ongeveer 4 minuten naar ‘Plaza de los Naranjos‘.

Plaza de los Naranjos

Dit plein mag niet op het lijstje met bezienswaardigheden in Marbella ontbreken. Het is het hart van het charmante oude centrum met de kenmerkende sinaasappelbomen (vandaar de naam), perfect onderhouden bloemenperken en vele restaurantjes. Ik zou hier niet zo snel gaan eten (want: heel toeristisch) maar het sfeertje móet je even geproefd hebben.

Lees meer over bij welke restaurants je moet zijn in het oude centrum van Marbella.

Daarna wandel je via Calle Carmen (met de kenmerkende bloempotten aan de muur) in 1 minuut door naar de prachtige kerk ‘La Encarnación‘.

NIEUW: Gids – Wat Te Doen In Marbella

In deze digitale gids heb ik meer dan 30 tips gebundeld voor leuke activiteiten in Marbella.

Gids – Met Kinderen Naar Marbella

In deze digitale gids heb ik meer dan 25 tips gebundeld voor een  naar Marbella met kind(eren).

Iglesia de la Encarnación

Deze indrukwekkende kerk is gebouwd in de 16e eeuw. Als je binnenloopt valt meteen het gouden hoogaltaar op. Tijdens de Heilige Week (Semana Santa) worden de beelden uit deze kerk gebruikt in de optochten. 

Bezienswaardigheden in Marbella oude centrum - Iglesia de la Encarnación

Vanaf hier loop je langzaam het oude centrum uit richting de zee. In 4 minuten loop je naar het park ‘Parque de la Alameda‘.

Parque de la Alameda

In Marbella zijn er veel mooie stadsparken te vinden waar je even rust kan vinden tussen alle hectiek, waaronder deze kleine groene oase. Je vindt hier bankjes met mooie Spaanse tegeltjes (zie omslagfoto van deze blog), een fontein en een hele oude draaimolen voor de kleintjes.

Loop aan de zuidkant het trappetje af, zo de ‘Avenida del Mar‘ op. 

Avenida del Mar

Vanaf dit plein heb je een mooi uitzicht op de boulevard en het strand van Marbella. Ondertussen zie je hier verschillende beelden van de beroemde kunstenaar Salvador Dalí. Rust even uit op een van de bankjes of bestel wat tapas bij de omliggende café's. Tip: bij Paladar Taberna eet je heerlijke, verfijnde tapas.

Bezienswaardigheden in Marbella - Avenida del Mar

Onderaan dit plein sla je rechtsaf de boulevard Avenida Duque de Ahumada op, deze loopt na ongeveer 8 minuten over in de Paseo Maritimo.

Paseo Maritimo

Dit pad is een klein stuk van de Golden Mile en bewandel je in ongeveer 15 minuten (de Golden Mile loopt vanaf daar nog verder door tot aan Puerto Banús). Je komt langs het bekende café/restaurant Cappuccino, mooie stranden, beach clubs, hotels en appartementen. Van 's ochtends tot 's avonds is dit een heerlijke plek om te en heel kenmerkend voor Marbella.

Bezienswaardigheden in Marbella - Golden Mile

Einde wandeltour
En, wat vond je van deze wandeltour met 6 van de 8 bezienswaardigheden in Marbella? De highlights van het oude centrum kan je van je lijstje strepen!

Wil je jouw stappenteller nog even opvoeren? Dan loop je vanaf hier in 1 uur naar Puerto Banús, maar deze bezienswaardigheid kan je ook voor een andere dag bewaren.

Puerto Banús

Deze jachthaven is een plaatje om te zien. Bijna 1000 boten kunnen hier aanmeren met daarachter een mooie boulevard en witte Spaanse huisjes. De Lamborghini's, enorme jachten, Rolexen en champagneflessen vliegen hier om je oren. Pak een terrasje aan de boulevard en kijk je ogen uit. Lees meer over Puerto Banús.

Bezienswaardigheden in Marbella - Puerto Banús

La Concha

La Concha (letterlijke vertaling: de schelp) is de hoogste berg van Marbella. Hij is bijna vanaf iedere plek in de gemeente te zien en te herkennen aan de prachtige schelpvorm. Het is een bekende wandelroute met een spectaculair uitzicht vanaf de top (1270 m) tot aan Marokko en Gibraltar. Lees alles over La Concha en hoe ik in 6,5 uur deze berg getrotseerd heb.

Bezienswaardigheden in Marbella - Top La Concha

Dit was mijn lijstje met de 8 leukste bezienswaardigheden van Marbella. Maar er is natuurlijk nog veel meer te zien, doen en beleven. Via Get Your Guide vind je oneindig veel leuke activiteiten!

De meest gestelde vragen (FAQ)

Wat zijn de populaire bezienswaardigheden in Marbella?

De meeste bezienswaardigheden van Marbella liggen in het oude centrum (old town). Daarom heb ik in deze blog een wandelroute gemaakt van een half uur (one way) waarbij je ze allemaal kan bewonderen. Je loopt bijvoorbeeld langs het populaire plein Plaza de los Naranjos, met de kenmerkende sinaasappelbomen. Ook kom je langs de Iglesia de la Encarnación, een prachtige en indrukwekkende kerk uit de 16e eeuw. Daarnaast zijn de jachthaven van Puerto Banús en de Golden Mile ook populaire bezienswaardigheden in Marbella.

Wat zijn bezienswaardigheden in de omgeving van Marbella?

In de omgeving van Marbella zijn er ook nog genoeg populaire bezienswaardigheden te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan een dagtrip naar de beroemde rots van Gibraltar, een stukje Groot-Brittannië in Spanje. Of ontdek de romantische stad Ronda met een diepe kloof die dwars door de stad loopt. Daarnaast zijn er ook bijzondere wandelroutes zoals de Caminito del Rey.

Wat is er te doen in Marbella?

Er zijn heel veel leuke dingen te doen in Marbella! Ontdek een van de 23 stranden, struin door de straatjes van het idyllische oude centrum of wandel langs de Golden Mile en strijk neer op een terras van een van de vele beachclubs. Zin in iets actiefs? Beklim dan de herkenbare bergtop La Concha en wordt beloond met een prachtig uitzicht. Of verken de omgeving op een e-mountainbike.

Waar staat Marbella bekend om?

Wat mij betreft staat Marbella met name bekend om het fantastische klimaat, in deze blog lees je er meer over. Daarnaast staat Marbella ook bekend om het mooie oude centrum, de stranden, de jachthaven van Puerto Banús en de vele golfbanen in de buurt.

Op deze site kan je affiliatelinkjes tegenkomen. Dit betekent dat als jij hierop klikt en iets boekt, ik een kleine commissie ontvang. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar het geeft mij de mogelijkheid om leuke content over Marbella te blijven maken. De plekken die ik tip, zijn met zorg door mij uitgekozen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *