Vliegreis met kinderen naar Marbella

5 tips voor vliegen naar Marbella met kinderen

Al is het maar een relatief korte vlucht (nog geen 3 uur), op een overprikkeld kind of een huilbui in het vliegtuig, daar zit niemand op te wachten. Een (gezins) organiseren is vaak al stressvol genoeg, maar met deze 5 tips is vliegen naar Marbella met kinderen voor jou easy peasy.

Vliegen naar Marbella met kinderen

Mijn 5 persoonlijke tips als je gaat vliegen naar Marbella met kinderen:

  • Tip 1: neem een ochtendvlucht 🛫
  • Tips 2: liever te vroeg dan te laat ⏰
  • Tip 3: get in that belly 🍐
  • Tip 4: schermtijd is ok 📱
  • Tip 5: spelletjes 🎲

Lees hieronder meer over deze tips!

Nog niet geboekt? Lees dan eerst mijn blog over het boeken van je vliegticket naar Marbella.

Tip 1: Neem een ochtendvlucht

Als wij 's ochtends om 07:00 uur vanaf Rotterdam naar Malaga Airport vliegen, zijn we voor 12:00 uur in Marbella. Dit vind ik zó ideaal! Enerzijds omdat wij onze kleuter het liefst zo fris en fruitig mogelijk mee op reis willen nemen en anderzijds zodat we op tijd aankomen op onze bestemming en dan lekker kunnen uitrusten in de Spaanse zon. We houden die eerste dag nog even het ritme van thuis aan, zodat we hem 's avonds makkelijker in bed leggen.

Je kan natuurlijk net zo makkelijk vanaf Schiphol of Eindhoven Airport vliegen als je daar dichter in de buurt woont. Bij Eindhoven Airport kan je op 200 meter afstand een parkeerplaats regelen, al vanaf €2,29 euro per dag. Dat scheelt weer als je je handen vol hebt.

Tip 2: Liever te vroeg dan te laat 

Als je vroeg vliegt is het even doorbijten om die wekker nog iets eerder te zetten, maar met tijdsdruk in de rij van de incheckbalie staan of de hele tijd op je horloge moeten kijken terwijl je door de douane gaat, is onnodige stress. Wees dus liever iets te vroeg dan te laat, dan voelen je kinderen ook meer rust.

Op de luchthavens Rotterdam The Hague Airport en Schiphol hebben ze een speciale ruimte voor ouders met kinderen, waar je in alle rust een luier kunt verschonen, maar ook een flesje/hapje kunt opwarmen in de magnetron. Zorg hier ook even dat je tassen weer goed zijn ingericht zodat je in het vliegtuig overal makkelijk bij kan.

Eenmaal bij de gate? Neem je tijd, laat iedereen voor gaan en sluit achteraan in de rij. In die tijd kan ons zoontje nog even zijn energie kwijt met rondrennen en houdt hij het stilzitten in het vliegtuig makkelijker vol. Op de luchthaven van Eindhoven en Rotterdam hebben ze een leuk speelplekjes voor de gates die bij hem erg in de smaak vallen.

Tip 3: Get in that belly

Voor mij is eten echt de sleutel tot succes als je gaat vliegen naar Marbella met kinderen. Onze rugzak zit vol met bakjes gesneden fruit (of van die knijpzakjes), komkommer, paprika, gezonde chipjes, boterhammen met pindakaas en flesjes water of een pakje drinken. Tip: ik leg bovenop het fruit of de groente een velletje nat keukenpapier zodat het niet uitdroogt. 

Vliegreis Marbella eten

Een mooie bijkomstigheid van eten en drinken is dat hun oren door de luchtdruk minder snel ‘dichtklappen' door het kauwen (met name tijdens het opstijgen en landen). Vergeet dus niet wat te bewaren de landing.

Bij Transavia heb je een menukaart waar je wat te eten en drinken van kan bestellen, voor als je eventueel nog iets tekort komt. Ons zoontje vindt Cheez Dippers een heel lekker snackje voor in het vliegtuig. Ik vind het personeel meestal ook erg kindvriendelijk, hij krijgt vaak wat extra aandacht en een leuke kleurplaat met potloden. 

NIEUW: Gids – Wat Te Doen In Marbella

In deze digitale gids heb ik meer dan 30 tips gebundeld voor leuke activiteiten in Marbella.

Gids – Met Kinderen Naar Marbella

In deze digitale gids heb ik meer dan 25 tips gebundeld voor een vakantie naar Marbella met kind(eren).

Tip 4: Schermtijd

Ik zal er niet om liegen: mijn telefoon staat vol met gedownloade Netflix filmpjes van Peppa Pig, Pieter Konijn, Tip de Muis en Paw Patrol om de vliegreis door te komen. Hij heeft een koptelefoon (met geluidsbeveiliging), zodat hij, zonder zijn medepassagiers te irriteren met die piepstemmetjes, ongestoord kan luisteren. Zo, dan heb ik even tijd voor de LINDA. De vakantie is voor ons ook begonnen, toch?

Tip 5: Spelletjes

Nu mijn zoontje iets groter wordt, vind ik spelletjes ook een aanwinst in het vliegtuig. Met Uno of kwartet inclusief het sorteren van alle kaartjes (eerst op kleur, dan op de cijfers, diertjes, etc.) ben je zo weer een half uur verder. Stop daarnaast nog een kleurboek en potloden in de tas en die 3 uur zijn zo voorbij.

Hopelijk heb jij wat aan deze 5 tips als je gaat vliegen naar Marbella met kinderen. Heb jij nog handige tips? Ik zou het leuk vinden als je ze zou willen delen in een reactie onder deze blog. De vakantie kan beginnen, olé!

Op deze site kan je affiliatelinkjes tegenkomen. Dit betekent dat als jij hierop klikt en iets boekt, ik een kleine commissie ontvang. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar het geeft mij de mogelijkheid om leuke content over Marbella te blijven maken. De plekken die ik tip, zijn met zorg door mij uitgekozen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *