Een auto huren in Marbella – alles wat je moet weten

Door een auto te huren tijdens jouw vakantie, heb je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt. Marbella is een gemeente met een kustlijn van zo’n 27 kilometer, genoeg te ontdekken dus! Op deze pagina lees je alles wat erbij komt kijken als je een auto wilt huren. Ik help je met informatie en tips om de juiste auto kiezen tot aan het inleveren van je auto zonder extra kosten.

Regelgeving auto huren in Spanje

Voordat je begint met je zoektocht naar een geschikte huurauto is het handig om dit te weten:

1.    Voor de meeste autoverhuurbedrijven geldt een minimumleeftijd van 25 jaar. Mocht je jonger zijn, check dit dan even bij het bedrijf waar jij de auto gaat huren. Het kan namelijk zijn dat er voor bestuurders tussen de 21-24 extra kosten worden gerekend of dat je niet mag rijden in een bepaalde type auto.

2.    Je moet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, die je al minimaal 2 jaar hebt. In landen van de Europese Unie (EU) mag je rijden met een Nederlands rijbewijs en is het dus niet nodig om een internationaal rijbewijs aan te vragen.

3.     Elke bestuurder moet in het bezit zijn van een geldig ID of paspoort.

4.     In de basis heeft de huurder van de auto een persoonlijke creditcard nodig met voldoende borg beschikbaar (verschilt per autoverhuurbedrijf). Deze heb je niet alleen nodig tijdens het online boeken, maar ook als je de auto op komt halen. De borgsom wordt als het ware vastgehouden en geeft de autoverhuurbedrijven de garantie dat eventuele extra kosten betaald kunnen worden.

Het is tegenwoordig in sommige gevallen mogelijk om een auto te huren zonder creditcard. Je kan bijvoorbeeld tegen een extra vergoeding een financieel verantwoordelijk persoon in het contract laten opnemen. Deze persoon moet alsnog een geldige creditcard voorleggen. Bij Sunny Cars kan het zelfs zonder financieel verantwoordelijk persoon.

5.     Het is handig om de boekingsbevestiging geprint mee te nemen. Dit bevestigt onder andere het tarief, de betalingsvoorwaarden en ook de beschikbaarheid van een voertuig binnen een categorie. Tegenwoordig is printen niet meer noodzakelijk, maar het kan handig zijn mocht je even geen bereik of internet hebben.

Auto huren, huurauto Marbella Spanje

Huurauto’s vergelijken

Nu je dit weet ben je klaar om de geschikte huurauto te gaan zoeken die bij je past. Ik vind het zelf altijd heel prettig om een vergelijkingssite te gebruiken in mijn zoektocht naar de beste huurauto voor mijn situatie. En het liefst wil je deze natuurlijk zo goedkoop mogelijk.

Ik maak meestal gebruik van het platform Rentcars, hier kan je meer dan 180 autoverhuurbedrijven met elkaar vergelijken. Een aantal grote namen zijn: Sixt, Avis, Hertz, Europcar, Goldcar en Budget. Ze krijgen 4.7 van de 5 sterren bij Trustpilot op basis van meer dan 70.000 reviews. En ook heel fijn, je kan je reservering kosteloos wijzigen of annuleren.

Start je zoekopdracht

Klik op de onderstaande button om een zoekopdracht te starten. De ophaallocatie Málaga Airport is alvast voor je ingevuld (het is eventueel mogelijk om de auto op een andere locatie weer in te leveren). Jij hoeft alleen nog de ophaaldatum en -tijd en de inleverdatum en -tijd in te vullen. Let’s go!

Als je op ‘zoeken’ hebt geklikt krijg je een overzicht van alle auto’s die je kan huren vanaf de luchthaven van Málaga.

Filter op jouw voorkeuren

Je kunt nog gebruikmaken van de volgende filters om je zoekopdracht te verfijnen en sneller tot de juiste huurauto komt:

 • Maximale bedrag dat je wilt uitgeven
 • Beperkte of ongelimiteerde kilometers (bij een beperking heb je een maximaal aantal kilometers per dag dat je met deze auto kunt rijden)
 • Aantal zitplaatsen
 • Betaalmethode (nu, bij aankomst of beide)
 • Autospecificaties zoals airco
 • Verzekering
 • Autocategorie (mini, economy, midsize, standaard, premium, full-size of luxe)
 • Leverancier

NIEUW: Gids – Wat Te Doen In Marbella

In deze digitale gids heb ik meer dan 30 tips gebundeld voor leuke activiteiten in Marbella.

Gids – Met Kinderen Naar Marbella

In deze digitale gids heb ik meer dan 25 tips gebundeld voor een vakantie naar Marbella met kind(eren).

Kies aanvullende opties

En dan zijn er nog een aantal aanvullende opties:

 • Een ‘FullProtection’ pakket die je beschermt tegen onverwachte kosten
 • Een extra bestuurder / jonge bestuurder
 • Navigatiesysteem
 • Babystoel – kinderzitje – stoelverhoger
Auto huren huurauto Marbella Málaga

Populaire keuzes

Het autoverhuurbedrijf dat de hoogste waardering krijgt voor de klanten van Rentcars op Málaga Airport is ‘Del Paso’.

De Skoda Fabia is de meest populaire huurauto op Málaga Airport.

Wil je nog wat meer informatie voordat je de boeking compleet maakt? Lees dan snel verder over onder andere verzekeringen en een goedkope of juist luxe auto huren. Of heb jij de perfecte huurauto al gevonden? Scroll dan door naar ‘Malaga Airport’ voor de volgende stap.

Extra informatie auto huren

Verschillen tussen de autoverhuurbedrijven

Wat zijn eigenlijk de grote verschillen tussen de verschillende aanbieders van huurauto’s? Voor 4 grote autoverhuurbedrijven Sixt, Avis, Hertz en Europcar, heb ik de belangrijkste kenmerken en waar ze voor staan op een rij gezet.

Sixt

Sixt is een Duits familiebedrijf opgericht in 1912. Sixt heeft verschillende ‘producten’: Rent, Share, Ride en +. Dit houdt in: ze verhuren auto’s, je kan gebruikmaken van deelauto’s, ze hebben een rij- en taxiservice en Sixt+ is een inclusief auto-abonnement. Ze staan voor goedkope en betrouwbare autoverhuur en de auto’s zijn gemiddeld niet meer dan 6 maanden oud.

Avis

De belangrijkste pijlers voor Avis zijn: de juiste auto & prijs voor ieder moment, transparante prijzen en voorwaarden (geen kleine lettertjes) en grondig gereinigde huurauto’s. Leuk om te weten: bij Avis ontvang je weekendvoordeel van donderdag t/m dinsdag en hebben ze een speciaal expat tarief voor klanten die wonen in het buitenland (wellicht woon jij wel in Spanje?).

Hertz

Hertz wil het leven van klanten gemakkelijker maken met innovatieve producten, buitengewone service en het loyaliteitsprogramma Gold Plus Rewards. Met 10.000 vestigingen is het een betrouwbare aanbieder van huurauto’s. Per dag, per week of per maand.

Europcar

Bij Europcar krijgt je de beste tarieven, kan je rewards ontvangen binnen het loyaliteitsprogramma en kan je boeken binnen een beveiligd systeem en daarom zijn jouw gegevens veilig. Tip: boek je in Spanje een elektrische auto? Dan krijg je hier 10% korting op!

Auto huren Marbella - huurauto - verzekering

De juiste verzekering kiezen

Een verzekering voor je huurauto afsluiten kan nogal wat keuzestress geven, want wat kies je? Ik heb voor jou de meest gebruikelijke verzekeringen op een rij gezet wat betreft huurauto’s.

Meest voorkomende verzekeringen

 • Dekking van de autoverzekering (verzekering tegen schade en autopech).
 • Aansprakelijkheidsverzekering (verzekering tegen schade aan eigendommen van derden en lichamelijk letsel).
 • Verzekering tegen diefstal (verzekering tegen voertuigdiefstal).
 • Dekking van inzittenden (dekt schade, medische kosten, hulp en redding van de inzittenden).

Bij de meeste autoverhuurbedrijven zijn bovenstaande verzekeringen inbegrepen, echter staan de limieten van deze dekkingen in de huurovereenkomst. Lees die dus altijd even goed door. Daarnaast heb je nog te maken met een deel eigen risico. Dit is het bedrag dat je moet betalen als de dekking gebruikt moet worden.

Extra dekkingen

Autoverhuurbedrijven dekken meestal geen:

 • Schade aan accessoires, banden, velgen;
 • Deuken, krassen en scheuren in de voorruit;
 • Verlies of beschadiging van de sleutel;
 • Beschadigde autopapieren;
 • Vergrendelingen op de voorruit;
 • Schade veroorzaakt door een natuurverschijnsel.

Je kan hiervoor extra dekkingen aanschaffen, dit is natuurlijk iets wat autoverhuurbedrijven graag willen omdat ze hier op verdienen. Deze extra dekkingen verschillen per aanbieder.

Geen verzekering afsluiten

Je kan er ook voor kiezen geen verzekering af te sluiten (behalve die al inbegrepen zijn). Als je online een auto gaat huren kan het lijken alsof een bepaalde aanvullende verzekering verplicht is. Als je dit niet wilt zorg dan dat dit vinkje uit staat.

De keuze voor een verzekering is natuurlijk nooit goed of fout en je moet vooral doen wat goed voelt en bij jouw situatie past.

Check de schades

Of je nou wel of geen (extra) verzekering hebt afgesloten. Check altijd vooraf de auto op schades. Loop met de verhuurder de auto langs en laat alle schades en krasjes noteren. Ik maak zelf ook altijd direct een filmpje of foto’s vanuit elke hoek, dan kunnen ze je nooit aansprakelijk stellen voor schade die vóór jou is gemaakt. Vergeet dit ook niet te doen als je de auto weer inlevert en wacht altijd op de bevestiging dat hij is goedgekeurd.

Een goedkope auto huren

Wil je graag zo goedkoop mogelijk een auto huren? Dan heb ik 3 tips om geld te besparen op een huurauto:

 1. Ga voor weektarieven
 2. Kies de juiste categorie
 3. Aanvullende opties
 4. Vergelijken

1.    Ga voor weektarieven
Autoverhuurbedrijven willen natuurlijk het liefst dat jij de auto zo lang mogelijk huurt. Meerdaagse huur is dus sowieso goedkoper dan bijvoorbeeld 1 dag. Weektarieven gelden voor een huurperiode van ten minste 4 of 5 dagen.

2.    Kies de juiste categorie
Huurauto’s worden in verschillende categorieën aangeboden. In de laagste categorie zitten de kleinste auto’s met de minste opties en zijn daarom ook het goedkoopst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een Fiat 500. Vul een aantal gegevens in die voor jou belangrijk zijn, zoals het aantal inzittenden en kies dan de laagste categorie die hierbij past.

3.    Aanvullende opties
In de volgende stap kan je kiezen voor aanvullende opties. Dit kunnen bijvoorbeeld verzekeringen zijn maar ook een baby- of kinderstoeltje, navigatie of een extra bestuurder van de huurauto. Als jij deze opties achterwege laat, kan dit een hoop geld schelen.

4.    Vergelijken
Ik vind het ideaal om een vergelijkingssite te gebruiken zoals Rentcars. Hiermee heb je gelijk alle grote autoverhuurbedrijven gecovered in je zoektocht en kan je makkelijk filteren op dingen die voor jou belangrijk zijn. Mocht de datum van je vakantie nog niet vastliggen, dan loont het ook vaak om verschillende weken / dagen met elkaar te vergelijken. 

Als je online naar een huurauto gaat zoeken zal het je opvallen dat er soms bizar goedkope aanbiedingen worden gedaan (buiten de schoolvakanties dan). Zó goedkoop dat het too good to be true lijkt. Ik heb een keer voor €2,22, ja je leest het goed, een auto gehuurd. Een Nissan Micra, in april, 10 dagen. Zonder verzekering, dat wel.

Maar hoe is dit mogelijk? Vaak zijn deze prijzen lokkertjes en proberen de autoverhuurbedrijven daarna nog de prijs op te voeren. Denk aan verzekeringen, upgrades en andere opties zoals een kinderstoeltje of een tweede persoon die de auto mag besturen. Echter als jij deze opties achterwege laat, kan je echt heel goedkoop een auto huren.

Bij Rent Cars NL kan je heel makkelijk een maximaal bedrag invoeren en filteren op de goedkoopste categorie.

Een luxe auto huren

Heb jij zin om uit te pakken met een dure en luxe auto in Marbella? Hoe leuk is het om bijvoorbeeld met een cabrio de omgeving te verkennen. Je kan een tour langs verschillende stranden doen of juist door de mooie bergen rijden en stoppen bij een lokale wijn- of olijfgaard. Via Rentcars hebben ze en speciale ‘luxe’ categorie met bijvoorbeeld een Mercedes of een SUV.

Handig om te weten: autoverhuurbedrijven geen garantie geven voor een huurauto op basis van merk, model, kleur of andere specificaties. Je boekt binnen een bepaalde categorie waar een groep auto’s onder vallen.

Wil je nóg een stap verder in luxe? Dan moet je bij Rent Luxe Car zijn. Hier kan je kiezen uit de meest luxe automerken zoals Aston Martin, Bentley, Bugatti, Ferrari, Lamborghini, Maserati, Rolls Royes, Tesla en nog veel meer. Als je van dit soort mooie auto’s houdt moet je zeker de boulevard van Puerto Banús bezoeken. Je moet hier betalen om er alleen al doorheen te mogen rijden, maar ze je zal je ogen uitkijken wat betreft dure auto’s (en ook dure jachten trouwens).

Luxe auto huren Marbella - huurauto

Málaga Airport

Nadat je bagage compleet is, wil je natuurlijk het liefst met je huurauto zo snel mogelijk naar je bestemming in Marbella. 

Vanuit de bagagehal kan je direct met de roltrap naar beneden naar een hal waar de grotere autoverhuurbedrijven een desk hebben. Als alles is geregeld loop je zo de garage in om je auto op te halen. De autoverhuurbedrijven met een desk op de luchthaven van Málaga zijn onder andere: Avis, Europcar, Hertz en Sixt.

Als je een iets kleiner of onbekender autoverhuurbedrijf hebt gekozen wordt er vaak een shuttle service aangeboden. Kijk tijdens het boeken goed waar ze zitten en hoe dit is geregeld.

De huurauto ophalen en inleveren: laat je niet misleiden!

De autoverhuur business heeft niet bepaald een goed imago wat bijkomende kosten betreft. Ga jij een auto huren in Marbella? Dan kunnen autoverhuurbedrijven nog wel wat uit te kast trekken om jou op kosten te jagen. Dit is wat er kan gebeuren:

 1. De auto is niet meer beschikbaar.
 2. Je krijgt een huurauto uit lagere prijsklasse.
 3. Eerder gemaakte schade verhalen ze op jou.
 4. De hoofdbestuurder is niet de creditcardhouder.
 5. De inhoud van de tank wijkt af bij inlevering.
 6. Je hebt meer kilometers gereden dan afgesproken.

Wil je weten wat je moet doen in deze situaties? Lees alles in de blog met mijn tips om je niet te laten misleiden.

En dan is het nu tijd om Marbella en de omgeving te ontdekken!

Ontdek Marbella en de omgeving met een huurauto

Een auto huren in Marbella geeft je de vrijheid om te gaan en staan waar je wilt tijdens jouw vakantie. Er zijn bijvoorbeeld 23 stranden te ontdekken met de leukste beachclubs en restaurants voor een lunch break. Vanaf Málaga Airport is het zo’n 40 minuten rijden naar het centrum van Marbella. 3 tips voor een uitje met jouw huurauto.

Bewandel de berg La Concha

Rij met de huurauto naar Istán of Refugio el Juanar en start vanaf daar een prachtige (en best pittige) wandeling naar de top van de berg La Concha. Tijdens de wandeling van van zo’n 6 a 7 uur heb je een prachtig uitzicht op de stuwmeren in het binnenland, de kust en met een beetje geluk op Gibraltar en Marokko.

Een tour langs de leukste stranden

Wat is er leuker dan met je huurauto van strand naar strand rijden? Ieder strand is weer net even anders. Hou jij van een breed strand, een klein baaitje, een strand met veel beachclubs of juist een rustig strandje? Lees meer over de leukste stranden in Marbella.

Auto huren, huurauto Marbella Spanje

De rots van Gibraltar

Op iets meer dan een uur rijden ligt Gibraltar, een stukje Groot-Brittannië in Spanje. Vanaf het strand in Marbella is deze rots op heldere dagen goed te zien! Deze plek staat bekend om de (enige) wilde apen in Europa en een prachtig uitzicht over Spanje en Marokko. Het heeft een mix van Spaanse en Engelse invloeden en daardoor erg leuk om een dag te bezoeken. Wellicht is de onderstaande tour iets voor jou?

Ontdek de stad Ronda

Op een uur rijden vanaf Marbella vind je de prachtige en oude stad Ronda in bergachtig gebied. Ronda staat met name bekend om de diepe kloof die de stad in tweeën splitst en dit geeft een uniek en indrukwekkend uitzicht vanaf meerdere plaatsen in de stad. Ronda is ook omgeving door prachtige natuurlijk met veel wijn- en olijfgaarden.

Eigen auto 

Woon jij (deels) in Spanje en heb je daar een eigen auto? Er zijn een heleboel bedrijven die jouw auto brengen als je aankomt op het vliegveld en deze weer ophalen als je weggaat. In de tussentijd wordt je auto op een veilige plek ondergebracht en krijg je hem keurig weer terug. 

Mijn ouders hebben een eigen auto in Marbella en maken gebruik van Platinum Carparking. Je spreekt met ze af in de parkeergarage naast het vliegveld en je stapt zo je eigen auto in (of levert hem daar af). Ideaal!

Auto huren Marbella

De meest gestelde vragen (FAQ)

Hoe oud moet je zijn om een auto te huren?

De meeste verhuurbedrijven houden een minimale leeftijd aan van 25 jaar. Soms is het mogelijk om een auto te huren tussen de 21 en 24 jaar, maar het kan zijn dat je hier extra voor moet betalen of dat je in bepaalde (duurdere) auto’s niet mag rijden.

Wat zijn de vereisten bij het huren van een auto?

Naast dat je (in de meeste gevallen) minimaal 25 jaar moet zijn, heb je ook het volgende nodig: een rijbewijs van minimaal 2 jaar oud, een ID of paspoort en een creditcard.

Kan ik een auto huren zonder creditcard?

In sommige gevallen kan het mogelijk zijn om een auto te huren zonder creditcard. Dit kan bijvoorbeeld door een financieel verantwoordelijk persoon in het huurcontract te laten opnemen, dit is vaak wel tegen betaling. Bij Sunny Cars kan je zelfs een auto huren zonder financieel verantwoordelijk persoon.

Welke verzekering moet ik kiezen?

De meest voorkomende verzekeringen binnen de autoverhuur zijn:
– Dekking van de autoverzekering
– Aansprakelijkheidsverzekering
– Verzekering tegen diefstal
– Dekking van inzittenden

Meestal zijn deze verzekeringen inbegrepen, echter zijn hier per verhuurbedrijf verschillende limieten aan verbonden. Deze zijn opgenomen in de huurovereenkomst. Daarnaast heb je nog te maken met een eigen risico, dit is het bedrag dat je moet betalen bij het gebruikmaken van de dekking. Check dus altijd van te voren goed de huurovereenkomst en laat je eventueel aanvullend verzekeren.

Wat kost een huurauto (per dag)?

De prijs van een huurauto is natuurlijk ook afhankelijk van de categorie auto die je kiest. Ik vind het handig om een vergelijkingssite te gebruiken zoals Rentcars zodat je kan kijken welke autoverhuurbedrijf de goedkoopste huurauto kan aanbieden binnen jouw zoekopdracht.

Het laagste dagtarief bij Málaga Airport van de afgelopen 30 dagen was € 13,92 bij autoverhuurbedrijf Del Paso. Gemiddeld over alle leveranciers kostte in dezelfde periode een huurauto €23,21 per dag (mei 2022).

Waar moet ik op letten bij het huren van een auto?

Ga jij een auto huren in Marbella? Dan zou ik hier extra goed op letten:

– Zorg dat je een auto krijgt uit de afgesproken prijscategorie.
– Maak foto’s en filmpjes van de auto zodat ze nooit eerder gemaakte schade kunnen verhalen op jou.
– Zorg dat de naam van hoofdbestuurder overeen komt met creditcardhouder.
– Lees goed de huurovereenkomst inclusief de brandstofregeling.

Hoe werkt het brandstofbeleid?

In de basis is het zo dat je de huurauto met een volle tank ophaalt en deze ook weer met een volle tank inlevert. Als je deze niet volgens de juist afspraken inlevert, kan het zijn dat de kosten voor het tanken in rekening wordt gebracht.

Wij hebben heel regelmatig een auto gehuurd in Spanje en we hebben nooit een hogere rekening gekregen dan afgesproken. Het is voor mij een sport om de meest goedkope huurauto uit te kiezen. Zo blijft er ten slotte meer over voor een lunch en een vino op het strand.

Gebruik bij een auto huren in Marbella vooral je gezonde verstand. Het laatste wat je wilt is voor ongewenste verrassingen komen te staan op vakantie. Met bovenstaande tips komt dat vast helemaal goed. Rij voorzichtig!

{e-mailit}

Op deze site kan je affiliatelinkjes tegenkomen. Dit betekent dat als jij hierop klikt en iets boekt, ik een kleine commissie ontvang. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar het geeft mij de mogelijkheid om leuke content over Marbella te blijven maken. De plekken die ik tip, zijn met zorg door mij uitgekozen.