Wateractiviteiten Marbella

3 wateractiviteiten rondom Marbella

Stand-Up Paddle Boarden (oftewel suppen) bij zonsondergang, canyoning rond de Guadalmina (rivier), een kajaktocht langs de kust van Marbella of spring jij het liefst op een jetski? Ik vind het super leuk om een relaxte (strand)vakantie af te wisselen met wat actie! Jij ook? Lees dan snel meer over deze leuke wateractiviteiten rondom Marbella.

Canyoning rond de Guadalmina

Heb jij al wel eens gehoord van de sport canyoning? Ik tot voor kort nog nooit, maar dit is gaaf! Ten minste, als je in bent voor wat en actie! Met canyoning ga je lopend, zwemmend, klimmend, glijdend, springend en abseilend een tocht door een kloof rondom een rivier.

In een gebied waar bergen zijn kan regen- of smeltwater een kloof in de rotsen slijten. Door het hoogteverschil ontstaan er watervallen en -poelen. Op 20 minuten van Marbella vind je een prachtig natuurgebied rondom de rivier de Guadalmina, die zich perfect leent voor deze spectaculaire buitensport. 

Deze wateractiviteit duurt ongeveer 3 uur en leer je de basis van canyoning. Als je al ervaren bent, leer je gevorderde technieken. Durf jij het aan?!

Stand-Up Paddle Boarden 

Suppen is de laatste tijd in populariteit flink toegenomen. Stand-Up Paddling (suppen) is eigenlijk een combinatie tussen surfen en kanoën. Je staat rechtop op een soort surfplank en met de peddel kom je vooruit.

Het is makkelijk om te leren en dat maakt het toegankelijk voor iedereen. Het belangrijkste is dat je je balans kan bewaren en kracht in je armen hebt om vooruit te komen. Je kunt er een echte workout van maken (buikspierpijn gegarandeerd!) of meer een ontspannen activiteit.  Ondertussen kan je genieten van het uitzicht en de natuur om je heen. 

Je kan op meerdere plekken in Marbella suppen, maar met zonsondergang is natuurlijk wel heel speciaal:

Overige wateractiviteiten

Naast bovenstaande unieke wateractiviteiten rondom Marbella zijn er natuurlijk ook genoeg watersportbedrijven aan het strand of de haven. Hier kan je (vaak last-minute) verschillende dingen huren zoals een jetski, waterfiets, sup board, fly board, kajak of boot(je). Ze bieden vaak ook excursies aan zoals dolfijnen spotten, je kan parasailen of je boekt bijvoorbeeld een cursus kitesurfen. 

Hieronder vind je een aantal voor watersportbedrijven aan het strand (van west naar oost Marbella):

Hollywood Watersports Puerto Banús
Water Sports Banús
Gran Meliá Don Pepe Watersports
Marbella Sports Boat
Cabopino Water Sports

Hopelijk word jij ook enthousiast van de bovenstaande unieke wateractiviteiten rondom Marbella, voor tijdens jouw vakantie. Ontdek meer dingen om te doen! Laat jouw ervaring of tips hieronder in de reacties weten.

Vliegtickets naar Marbella: tips & boeken

Hotels en andere accommodaties in Marbella

Ontdek Marbella met een huurauto

Op deze site kan je affiliatelinkjes tegenkomen. Dit betekent dat als jij hierop klikt en iets boekt, ik een kleine commissie ontvang. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar het geeft mij de mogelijkheid om leuke content over Marbella te blijven maken. De plekken die ik tip, zijn met zorg door mij uitgekozen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.