La Concha - uitdagende wandelingen Marbella

Prachtige wandelingen in de buurt van Marbella? 4 tips!

Mijn meest uitdagende en bijzondere wandeling in Marbella was het beklimmen van de bergtop ‘La Concha’. Mijn poging tot dagelijks 10.000 stappen was die dag een makkie. Ik kan ook intens genieten om met een boekje op het strand te liggen, maar de afwisseling met een beetje actie vind ik perfect. Ben jij op zoek naar uitdagende, bijzondere of lange wandelingen in de buurt van Marbella? Ik heb 4 leuke voor je dus read on!

Wandeling 1: Bergtop La Concha

De letterlijke vertaling van La Concha is: de schelp. Het is de hoogste berg van Marbella en bijna vanaf iedere plek in de gemeente te zien en te herkennen aan de prachtige schelpvorm. Het is een bekende wandelroute met een spectaculair uitzicht vanaf de top (1270 m) tot aan Marokko en Gibraltar (met helder weer). Lees meer over wat je van Marbella moet weten.

Je kunt vanaf 2 punten je wandeling naar de bergtop starten. Vanaf Refugio el Juanar (25 minuten rijden vanaf het centrum van Marbella) of vanaf Istán (33 minuten rijden). Vanaf Istán is de route iets korter, maar wel steiler en uitdagender. Ik en mijn man hebben de eerste route genomen.

Wij hebben in totaal 6,5 uur over de wandeling gedaan. Het grootste gedeelte is goed te bewandelen en te klimmen, maar je komt ook de nodige uitdagingen tegen. Verwacht hier geen aangelegde paden, je moet zelf de weg naar de top vinden. 

Ook zijn er op 2 plekken kettingen bevestigd in de rotsen om je meer houvast te geven boven de afgrond. Ik kan niet ontkennen dat ik even getwijfeld heb om te draaien. Je moet dus geen last van hoogtevrees hebben. Eenmaal dat punt voorbij kreeg ik weer een energieboost om door te gaan. En dat wordt beloond met een uitzicht waar je u tegen zegt.

Lees in mijn La Concha blog mijn uitgebreide ervaring met deze toffe wandeling in de buurt van Marbella. Of bekijk hier een korte video.

Wandeling 2: Marbella 4Days Walking

6 t/m 9 oktober 2022

Als je mee wilt doen aan deze wandelvierdaagse, moet je dat wel van te voren plannen. Dit evenement vindt namelijk ieder jaar plaats in oktober. De gemiddelde maximumtemperatuur in Marbella is dan 23ºc. Niet verkeerd toch? 

De organisatoren van dit populaire wandelevenement zijn de Nederlandse Hans & Claire Wohl, samen met soms wel 50 vrijwilligers. In 2011 zijn ze dit initiatief gestart en het wordt ieder jaar drukbezocht. 

De dag begint op Plaza del Mar en kies je voor een route van 10, 20 of 30 km (je mag ook minder dan 4 dagen meedoen). De routes zijn iedere dag anders en gaan langs stranden, meren en door de bergen. 

Naast het is er natuurlijk ook tijd voor fiësta! Ik vind dat zo’n lange wandeling ook goed beloond moet worden. Bij vertrek en aankomst zorgen bandjes en dj’s voor gezellige muziek. 

Met wie ga jij deze (vierdaagse) wandelingen in de buurt van Marbella aan? Met je collega’s, vriendinnen, familie of misschien wel alleen? Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Sommige groepjes hebben hele outfits laten maken en op elkaar afgestemd. 1 ding is zeker: dit is een bijzondere ervaring!

De prijs voor 4 dagen is €75 en een losse wandeling is €22. Aanmelden voor de Marbella 4Days Walking doe je hier. Hier staan ook de wandelroutes en meer informatie.

Wandelingen in de buurt van Marbella - 4 Days Walking
Bron: Marbella 4Days Walking

Wandeling 3: Caminito del Rey (‘Het Koningspad’)

Dit is naar mijn mening een van de meest indrukwekkende wandelingen in de buurt van Marbella. De naam zegt het al ‘Het Koningspad’ want deze route is adembenemend. Je moet er wel een uur en een kwartier voor rijden, maar believe me, het is het waard.

De Caminito del Rey, oorspronkelijk bedoeld voor transport, is 7,3 km lang (one way) en in 2015 geheel gerenoveerd. Het houten pad loopt boven de Rio Guadalhorce door het ravijn van de Desfiladero de los Gaitanes. Achter iedere bocht komt weer een ander spectaculair uitzicht je tegemoet. Ik heb er ongeveer 2,5 uur over gedaan, vanaf het eindpunt kan je met een shuttlebus terug.

Lees mijn ervaring met de Caminito del Rey wandeling.

Op de website worden in het hoogseizoen halverwege de maand tickets beschikbaar gesteld voor de maand erop. Houd hun Instagram in de gaten om te zien wanneer de nieuwe tickets weer beschikbaar zijn en grijp dan je kans! In de winter is het trouwens minder druk en heb je kans dat je op korte termijn ook plek hebt. Een reguliere ticket kost €10 en een ticket met gids (Engels of Spaans) kost €18.

Bekijk deze video voor mijn avontuur!

Vraag gratis de Marbella Travel Guide Mini Gids aan​

Marbella_Travel_Guide_mini_gids_

Onmisbaar voor iedereen die naar Marbella gaat!

Vul je naam en e-mail in en ontvang direct de mini gids met mijn 12 favoriete hotspots (slapen, horeca, doen en stranden).Door je aan te melden ontvang je onze nieuwsbrief en verwerken wij jouw persoonsgegevens. Voor meer informatie verwijzen wij je naar de privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Wandeling 4: Eigen route

Er zijn genoeg wandelingen in de buurt van Marbella zelf samen te stellen naar jouw behoefte. Je kunt even de auto pakken naar een startpunt of je begint gewoon bij de plek van jouw verblijf.

Wil je lang de kust wandelen? Dan is de Golden Mile van ongeveer 5km echt een aanrader. Er is ook een nieuwe Golden Mile tussen San Pedro en de gemeente Estepona. Wandel het stuk wat jij leuk vindt en eindig bij een strandtent met wat tapas en een sangria. 

Wandelingen in de buurt van Marbella - Golden Mile - Paseo Maritimo Marbella

Wil je meer de bergen opzoeken? 2.4 km vanaf het centrum van Marbella kan je een mooie wandeling starten van 8.4 km van gemiddeld niveau. Hier doe je zo’n 2,5 uur over en ondertussen kom je een aantal mooie highlights tegen zoals Fuente de Puerto Rico Alto (waterbron), Mirador de los Gitanos (uitzichtpunt) en Ermita de los Monjes (onderdeel van de Sierra Blanca bergketen). Bekijk hier de route.

Wandelingen in de buurt van Marbella - La Concha beklimmen

Ik krijg tijdens het schrijven van deze blog gelijk zin om eropuit te gaan! Het voor- en najaar vind ik de perfecte tijd van het jaar voor een lange wandeling. De temperatuur is perfect en de lucht is dan vaak ook helderder dan in de zomermaanden, waardoor je uitzicht een stuk verder reikt. 

Welke wandelingen in de buurt van Marbella wil jij gaan doen tijdens jouw vakantie? Nr 1, 2, 3, 4 of 5? Laat het me weten in een reactie onder deze blog. Een vraag of andere wandeltip mag natuurlijk ook!

Vliegtickets naar Marbella: tips & boeken

Hotels en andere accommodaties in Marbella

Ontdek Marbella met een huurauto

Op deze site kan je affiliatelinkjes tegenkomen. Dit betekent dat als jij hierop klikt en iets boekt, ik een kleine commissie ontvang. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar het geeft mij de mogelijkheid om leuke content over Marbella te blijven maken. De plekken die ik tip, zijn met zorg door mij uitgekozen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.