Padel - Club de Padellos Granados Marbella

Mijn eerste ervaring met padel in Marbella

Tijdens onze vakantie trommelde ik mijn vriendinnen op voor een potje padel in Marbella. Padellen stond al lang op mijn lijstje. Het is in Spanje de nummer 2 sport en in Nederland is het inmiddels ook helemaal hip. Het is lekker in de buitenlucht, de glazen wand geeft het spel een extra dimensie en je bent lekker in beweging. In deze blog lees je mijn/onze ervaring.

Over Padel

Padel is een mix van tennis en squash. Het is in Mexico ontstaan en daarna onder andere naar Spanje overgewaaid. Op dit moment is het een van de snelst groeiende sporten van de wereld. Ook in Nederland is het ineens razendpopulair. En ik begrijp wel waarom!

Om 10:00 kwam ik met mijn 3 vriendinnen aan bij Club de Padel los Granados in Marbella. 2 van ons kunnen tennissen, dus zij hadden er wel vertrouwen in. We wisten eigenlijk nog niks van de spelregels, dus we keken nog even snel een YouTube filmpje voor wat uitleg. 

Feitjes & regels

  • Je speelt met een padelracket gemaakt van fiberglas of carbon (zie omslagfoto). 
  • De bal is hetzelfde als een tennisbal 🎾.
  • Je speelt met 4 personen.
  • De puntentelling is exact hetzelfde als tennis.
  • De baan is kleiner dan bij tennis (20×10 meter).
  • Een padelbaan heeft geen muren maar een omheining van glas en hekwerk.
  • Serveren doe je onderhands en de bal moet eerst stuiteren achter de servicelijn.
  • Nadat de bal in contact is geweest met het glas mag het niet nog een keer op de grond stuiteren.

Onze ervaring met padel

We hadden de baan voor 2 uur gereserveerd dus we begonnen zonder puntentelling, eerst maar even wat ballen raken. In het begin kwamen we niet veel verder dan 2 slagen heen en weer, maar daarna werden de rally’s steeds iets langer.

Met name de ballen via de glaswand vonden wij super lastig en onvoorspelbaar! De bal mag namelijk na het glas niet op de grond komen, dus je moet deze direct door zien te slaan. Als onervaren padeller loop je automatisch richting de bal en de glazen wand, maar dan ben je meestal te laat om hem terug te slaan. Dit resulteerde in flink wat slagen in het luchtledige.

Ergens halverwege werden we even afgeleid door een zeer knappe Spanjaard die les kreeg op de baan naast ons. Tijd om even uit te rusten op het bankje met uitzicht hierop. Konden we er gelijk nog wat van opsteken.

2 uur leek van te voren erg lang, maar de tijd vloog voorbij. Zeker omdat we wat tijd nodig hadden om er een beetje in te komen. Op het eind hebben we nog een wedstrijdje gedaan waarbij de meiden met tenniservaring de puntentelling verzorgden. Helaas zat ik niet in het winnende team 🤷‍♀️.

Padel in Marbella - Club de Padel los Granados

Waar padellen in Marbella

Op Club de Padel los Granados hing een hele relaxte sfeer. De eigenaar/medewerker stond zelf ook op de baan en haalde vriendelijk wat extra ballen voor ons toen we die achter het hek hadden geslagen (oeps). Er is ook een terras met een paar tafeltjes dus ik denk dat het eind van de middag best gezellig is om te blijven hangen voor een borrel. 

Voor de padelbaan hebben we €48 betaald en de huur voor 2 rackets was €10

Andere clubs in Marbella:
Real Club Padel Marbella
Royal Tennis Club Marbella
Puente Romano | Tennis, Padel & Fitness

Lijkt je dit ook zo leuk om te doen? Naast padellen heb ik nog meer leuke tips!

Voor mij was de eerste keer en een hele leuke ervaring! Ik denk dat ik in Nederland wel een paar lessen zou willen volgen, want die ballen over het hek en volledig misslaan is toch iets minder leuk (en charmant). Laat me jouw ervaring met deze sport weten via een reactie hieronder.

Vliegtickets naar Marbella: tips & boeken

Hotels en andere accommodaties in Marbella

Ontdek Marbella met een huurauto

Op deze site kan je affiliatelinkjes tegenkomen. Dit betekent dat als jij hierop klikt en iets boekt, ik een kleine commissie ontvang. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar het geeft mij de mogelijkheid om leuke content over Marbella te blijven maken. De plekken die ik tip, zijn met zorg door mij uitgekozen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.