Markten Marbella - San Pedro - rieten manden

5x marktjes in Marbella – struinen tussen de kraampjes

Op vakantie bezoek ik graag de lokale , who’s with me 🙋‍♀️? In de gemeente marbella kan je op maandag, donderdag en zaterdag shoppen, op verschillende plekken. In deze blog vertel ik waar je de marktjes in Marbella kan vinden en wat elke ‘mercadillo’ (marktje) kenmerkt.

De marktjes in Marbella

  • Maandag – Mercadillo de Marbella
  • Donderdag – Mercadillo de San Pedro de Alcántara
  • Zaterdag – Mercadillo de Puerto BanĂşs
  • Zaterdag – 2x biologische markt
Marktjes in Marbella

Maandag – Mercadillo de Marbella

Start je week met het bezoeken van dit marktje in Marbella aan de rand van het centrum. Het is een van de grootste aan de Costa del Sol met meer dan 300 kraampjes

Je vindt er onder andere fruit, groenten, eten, kleding, schoenen, accessoires, tassen, sieraden, cosmetica, handwerk (bijvoorbeeld servies), decoratie, huis, bloemen en planten, etc.

Van alle marktjes in Marbella vind ik deze persoonlijk het leukst omdat hij het dichtstbij het centrum ligt. In 20 minuten loop je naar ‘Plaza de los Naranjos’.

08:00-15:00u

Donderdag – Mercadillo de San Pedro de Alcántara

San Pedro de Alcántara is een dorpje in de gemeente Marbella direct naast Puerto Banús. Deze markt is iets kleiner dan die hierboven maar alsnog groot met ongeveer 250 kraampjes

Je vindt hier onder andere sieraden, kleding, badkleding, mooie (strand)lakens, leuke rieten tassen, aardewerk, schoenen etc. Er worden ook verse producten zoals groenten en fruit verkocht maar er niet zoveel aanbod als bij de Mercadillo de Marbella.

08:00-15:00u

Zaterdag – Mercadillo de Puerto Banús

Deze markt wordt ook wel de Mercadillo de Nueva Andalucía genoemd want eigenlijk ligt het in, je raad het al, Nueva Andalucía. Maar het ligt zo dichtbij de populaire plaats Puerto Banús dat hij onder deze naam bekendstaat. Je hebt hier trouwens mooi uitzicht op de arena van Marbella. 

Het leuke aan deze markt in Marbella is dat een groot deel de ‘normale’ markt is met spullen zoals ik hierboven bij de andere markten heb beschreven. Maar er is ook een vlooienmarkt met zo’n 120 kramen waar onder andere antiek en decoratie wordt verkocht.

Aangezien je hier in een populair gedeelte van Marbella zit is het net even iets drukker en ook net even iets duurder.

08:00-15:00u

Vraag gratis de Marbella Travel Guide Mini Gids aan​

Marbella_Travel_Guide_mini_gids_

Onmisbaar voor iedereen die naar Marbella gaat!

Vul je naam en e-mail in en ontvang direct de mini gids met mijn 12 favoriete hotspots (slapen, horeca, doen en stranden).Door je aan te melden ontvang je onze nieuwsbrief en verwerken wij jouw persoonsgegevens. Voor meer informatie verwijzen wij je naar de privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Zaterdag – 2x biologische markt

Elke eerste en derde zaterdag van de maand is er een biologische markt op 2 verschillende plekken in Marbella. Door de groeiende vraag naar biologische producten heeft de non-profitorganisatie Guadalhorce Ecological Association deze boeren die hier spullen verkopen samengebracht.

Haal hier dus je groenten, fruit, olijfolie, kaas, noten, wijn, honing, jam, kruiden, vlees, eieren, etc. Soms kan je ook ambachtelijke streekproducten vinden zoals rieten manden of keramiek.

1e zaterdag:

3e zaterdag:

Wat zoek jij op marktjes in Marbella?

Hoewel je soms best een leuk strandjurkje kan scoren, kom ik meestal niet voor de kleding. De kwaliteit laat nog wel eens wat te wensen over. Wel heb ik een zwak voor leuke gekleurde oorbellen, een mooi strandlaken en alles van riet! Rieten tassen, manden, spiegels, vloerkleden (zie omslagfoto). Ik ben in mijn hoofd al mijn Spaanse droomhuis aan het inrichten 🙏.  

Marktjes zijn natuurlijk de ideale plek voor een cadeautje voor het thuisfront, denk bijvoorbeeld aan mooi Andalusisch keramiek voor tapas! Verder vind ik het vooral leuk om overal te kijken, het lokale sfeertje te proeven en tussendoor op een terrasje te ploffen voor een drankje.

Zin om andere leuke dingen te ontdekken in Marbella? Lees dan de pagina ‘wat te doen‘ voor insider !

Ik ben benieuwd naar jouw ervaring met marktjes. Waar ben jij naar opzoek? En wat koop je graag op een marktje? Laat het weten in een reactie onder deze blog. Shopse!

Vliegtickets naar Marbella: tips & boeken

Hotels en andere accommodaties in Marbella

Ontdek Marbella met een huurauto

Op deze site kan je affiliatelinkjes tegenkomen. Dit betekent dat als jij hierop klikt en iets boekt, ik een kleine commissie ontvang. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar het geeft mij de mogelijkheid om leuke content over Marbella te blijven maken. De plekken die ik tip, zijn met zorg door mij uitgekozen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.