El Vecino - San Pedro de Alcántara

Eetcafé El Vecino – bitterballen en biefstuk (Bali)

Heb je zin om tijdens je Spaanse vakantie even een gezellig eetcafé met een Nederlandse touch op te zoeken? Dan ben je bij El Vecino van de Rotterdamse Jannes aan het juiste adres. Hier vier je Koningsdag, worden haringparty’s georganiseerd en kan je de lekkerste biefstuk eten, geïnspireerd op de biefstuk Bali van Loetje. 

Over El Vecino

Het eetcafé zit aan het plein ‘Plaza de la Iglesia’ in San Pedro de Alcántara, naast een mooie kerk. Op het plein heb je leuke waterfonteintjes waar kinderen lekker kunnen rondrennen terwijl jij op het terras zit. Als je het plein oversteekt loopt je zo de hoofdstraat van het centrum in, waar je na het eten een ijsje kunt halen.

Op het menu

Je vindt hier van alles wat: gerechtjes om te delen, salades, voorgerechten, pizza’s, pasta’s, vlees- en visgerechten en toetjes. Een aanrader is de niçoise achtige salade ’tarifa’ maar dan met verse tonijn,(€13,90). De ‘penne arrabiata’ met pittige tomatensaus en grote garnalen (€15,90). En natuurlijk de biefstuk ‘solomille de ternera’ geïnspireerd op de biefstuk Bali van Loetje (€26). Een lekkere rioja (JeniusRioja / Tempranillo, €3,90) mag hier natuurlijk niet bij ontbreken. 

Kinderen

Als je kinderen hebt, kan je die gerust meenemen naar El Vecino. Ons zoontje zat hier op 3-jarige leeftijd een heel bord spaghetti bolognese (€9,90) weg te werken. Voor en na het eten kon hij lekker rondlopen op het plein, vooral de watersproeiers vond hij fantastisch. 

Altijd een feestje

Bij El Vecino vinden ze altijd wel een reden voor een feestje. Een spannende sportwedstrijd die op een scherm wordt uitgezonden, het haringseizoen dat van start gaat, Koningsdag of gewoon omdat het vrijdag is!

Bij El Venico komen veel buitenlanders af en dan met name Nederlanders. Een groep met Nederlandse golfers komen hier bijvoorbeeld regelmatig samen voor een etentje of borrel. Bekijk hun Instagram.

Als je vaker in Marbella bent (zoals wij) kan het leuk zijn om wat Nederlanders of andere buitenlanders te leren kennen. El Vecino is een leuke plek om dit te doen. Veel plezier!

Op deze site kan je affiliatelinkjes tegenkomen. Dit betekent dat als jij hierop klikt en iets boekt, ik een kleine commissie ontvang. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar het geeft mij de mogelijkheid om leuke content over Marbella te blijven maken. De plekken die ik tip, zijn met zorg door mij uitgekozen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *