Coronamaatregelen Marbella - blogfoto

Coronamaatregelen in Marbella (2022) en 3 buitenactiviteiten

Update: deze blog is op 1 februari 2021 gepubliceerd en op 20 april 2022 geactualiseerd met nieuwe informatie over de coronamaatregelen in Marbella.

Goed nieuws! Heel Andalusië is volgens de Spaanse overheid groen gebied en dat betekent: zeer beperkte coronamaatregelen in Marbella. Ook vanuit Nederland is Spanje groen gebied. Als je van plan bent om hierheen te gaan (of misschien ben je er al), lees je in deze blog wat je kunt verwachten van de Coronamaatregelen in Marbella.

Wat je heb je nodig om Spanje binnen te komen

Om als Nederlander Spanje binnen te komen moet je een van de onderstaande documenten kunnen tonen:

  • Een Europees Digitaal Corona Certificaat (DCC), de internationale QR-code in de CoronaCheck-app (minimaal 14 dagen na de laatste vaccinatie en niet langer dan 270 dagen sinds de laatste vaccinatie).
  • Een negatieve coronatest (PCR, LAMP, TNA of gelijkwaardig en niet ouder dan 72 uur of een antigeentest niet ouder dan 24 uur).
  • Een herstelcertificaat (minimaal 11 dagen en maximaal 180 dagen na de eerste positieve test).

Of

  • Een QR code van het SpTH-formulier. Je kunt hiervoor de app downloaden, zodat ze op het vliegveld makkelijk de QR code kunnen scannen.

Bovenstaande geldt niet voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Heb je geen Europees Digitaal Corona Certificaat (DCC) – de internationale QR-code in de CoronaCheck-app? Dan moeten reizigers uit Nederland ook nog een gezondheidsverklaring bij zich hebben.

Bronnen: Nederland wereldwijd en Travel Safe Spain

Huidige coronamaatregelen in Marbella

De regionale coronamaatregelen in Marbella en heel Andalusië zijn:

  • Vanaf 20 april 2022 is het mondkapje buiten & binnen niet meer verplicht. Er zijn 2 uitzonderingen: openbaar vervoer en in gezondheidscentra of ziekenhuizen.
  • Er wordt geadviseerd om 1.5 meter afstand te houden tot anderen.
Coronamaatregelen in Marbella

Terug naar Nederland

Ga je terug naar Nederland? Dan hoef je sinds 23 maart geen test-, herstel- of vaccinatiebewijs meer te laten zien. Er geldt wel een dringend advies voor reizigers zonder vaccinatie- of herstelbewijs een Coronatest te doen bij de GGD op dag 2 en 5 na aankomst.

3 coronaproof buitenactiviteiten

Naast genieten van de Spaanse zon, is er ook in deze tijd nog genoeg te beleven. Bekijk hier alle activiteiten in de buurt van Marbella:

Of lees mijn 3 tips voor buitenactiviteiten:

NIEUW: Gids – Wat Te Doen In Marbella

In deze digitale gids heb ik meer dan 30 tips gebundeld voor leuke activiteiten in Marbella.

Gids – Met Kinderen Naar Marbella

In deze digitale gids heb ik meer dan 25 tips gebundeld voor een vakantie naar Marbella met kind(eren).

Beklim La Concha

Deze berg is niet te missen als je in en rondom Marbella bent. La Concha (vertaling: de schelp) is een prachtige berg van 1.180 meter hoog in de vorm van, je raad het al, een schelp. Na een paar uur wandelen word je beloond met een fantastisch uitzicht! Wellicht ken je de berg en ben je er al regelmatig langsgereden met de gedachte: die tocht ga ik nog eens een keer maken. Ik zou zeggen, dan is nu het moment!

Lees hier een uitgebreide blog over mijn ervaring met het beklimmen van deze enorme schelp. 

Wandel/fiets/step langs de Golden Mile

De Golden Mile is een gebied van ongeveer 5 kilometer tussen Puerto Banús en het centrum van Marbella. Als we hier de auto parkeren en richting de zee lopen geeft dit mij het ultieme gevoel van vrijheid. Even de stappenteller zijn werk laten doen en op naar ons eerste bakkie koffie van de dag bij Cappucino.

De Golden Mile is een drukbezochte wandelroute maar het uitzicht is er fantastisch en vanaf een terrasje is het heerlijk mensen kijken.

Wil je wat sneller van a naar b of zin in wat actie? Bij Marbella Segway Tours kan je een elektrische Segway, chopper (soort step met zitje), scooter of fiets huren om de Golden Mile te zien.

Padel is hip!

Padel is in Spanje een ontzettend populaire sport en je ziet dat het in Nederland ook snel groeit. Het is een mix tussen squash en tennis en je speelt het meestal met z’n vieren. In deze coronatijd willen we natuurlijk wel een beetje gezond blijven, dus boek een baan bij bijvoorbeeld Real Club Padel Marbella en probeer eens wat nieuws! Benieuwd wat ik ervan vind? Lees hier de blog over mijn eerste keer padellen!

Hopelijk heb je iets gehad aan deze blog met de actuele coronamaatrdegelen in Marbella en de tips voor leuke buitenactiviteiten. Deze blog wordt regelmatig bijgewerkt om jou van de juiste informatie te voorzien. Heb je nog een vraag? Stel deze dan in een reactie onder deze blog.

Op deze site kan je affiliatelinkjes tegenkomen. Dit betekent dat als jij hierop klikt en iets boekt, ik een kleine commissie ontvang. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar het geeft mij de mogelijkheid om leuke content over Marbella te blijven maken. De plekken die ik tip, zijn met zorg door mij uitgekozen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *