Lobito de Mar Marbella

Lobito de Mar by Dani García – een urban chiringuito

Lobito de Mar (vertaling: ‘zeewolfje’) is een super tof gedecoreerd met oog voor detail. Zoals de naam al doet vermoeden staat verse vis hier centraal op het menu. Het enige wat ontbreekt is het uitzicht op zee. Met de wereldberoemde chef-kok Dani García (met meerdere Michelinsterren op zijn naam) aan het roer, kan er bijna niks meer mis gaan.

Over Lobito de Mar

Dani García is een wereldberoemde Andalusische kok. Hij begon in 1998 en in 2008 haalde hij al zijn 3e Michelinster bij het Dani García restaurant. Inmiddels vallen onder de ‘Grupo Dani García’ 8 concepten, verspreid over Spanje. Lobito de Mar is een van die concepten, met een locatie in Marbella en Madrid.

Lobito de Mar heeft het gevoel van een strandhuis gemixt met een urban vibe. Het is een restaurant en (seafood) tapasbar in 1. De kwaliteit van de producten staat hier bovenaan en het team gaat dagelijks op zoek naar de meest verse zeevruchten

Het restaurant bevindt zich aan een drukke N-weg aan de rand van het centrum van Marbella. Niet de mooiste locatie, maar wel een heel gaaf pand en binnen merk je er niks meer van. Schiet voor de deur nog even een foto op de Instagrammable schommel (zie omslagfoto) en waan je in een strandhuis / urban jungle. 

In de hal werden ik en mijn 3 vriendinnen welkom geheten door 2 gastvrouwen die ons naar de tafel brachten. Eerst kom je in het bargedeelte: een lichte serre met een gigantische bar waar alle verse vis in de vitrine is uitgestald. Het restaurantgedeelte ligt daarachter en is iets intiemer. Het leukste vind ik om eerst in de bar te beginnen met bijvoorbeeld bubbels en oesters en daarna plaats te nemen in het restaurant.

Wil jij meer tips voor leuke restaurants? Ontdek dan alle blogs.

Strandhuis en urban jungle

De inrichting is perfect doorgevoerd in het thema zee, strand én jungle. Grote houten lampen en rieten manden met enorme groene hangplanten aan het plafond. Witte, houten jaloezieën die de zonnestralen gedeeltelijk naar binnen laten. Een groot aquarium met kreeften en krabben. Zeegroene vazen op witte steigerhouten planken en schilderijen met een link naar de zee of het strand.

Zelfs het servies is uniek met een knipoog naar vis, bijvoorbeeld de oesters die geserveerd worden op een zilveren schaal in de vorm van garnalen. 

Het enige kritiekpuntje wat ik kan bedenken op het interieur, is dat ik het licht binnen iets te fel vind. Dit voelt met name in het restaurantgedeelte wat ongezellig. 

Service

De service was ontzettend goed, we werden echt in de watten gelegd. Natuurlijk ook met als doel om de rekening wat op te voeren, maar toch. Na wat uitleg over welke wijn wij graag drinken (vet, vol, houtgelagerd) adviseerde onze camarero (ober) ons de best wel prijzige Ossian verdejo van €60 per fles. Hij was echt heerlijk dus wat mij betreft een dikke aanrader. Ook gaf hij ons goede adviezen over de menukaart.

We vonden het wel jammer dat het eten erg snel geserveerd werd en de borden ook direct van tafel werden gehaald toen het op was. Tussen de gangen zat wat ons betreft niet genoeg tijd om het even te laten zakken. 

Lobito de Mar (zeewolfje) en andere visvangst

Ze hebben een dagelijks wisselend menu bij Lobito de Mar, afhankelijk van de visvangst. Wat we hebben besteld:

  • Ostras – oesters (€3,50 per stuk)
  • Pulpo brasa – gegrilde octopus (€16)
  • Gamba blanca al ajillo – garnalen met knoflook (€19)
  • Berenjenas fritas sin miel – gefrituurde aubergine zonder honing (€7)
  • Lubina en costra de sal negra – zeebaars met een korst van zwart zout (€70 per kilo)

Dit laatste gerecht werd door de ober geadviseerd en was echt de meest zachte en malse zeebaars die ik ooit heb gegeten. Hij werd vlakbij de tafel gefileerd en daarna per persoon uitgeserveerd op een bord met aardappel.

De oesters en de octopus waren ook heerlijk op smaak. De garnalen en aubergine waren prima, maar niet heel bijzonder. Het toetje sloegen we over, daar hadden we helaas geen plek meer voor (we hadden al iets teveel zitten snacken bij de borrel). 

Bekijk hier de Instagram van Lobito de Mar, mocht je je voor je bezoek alvast willen inlezen, like I always do ;).

Vraag gratis de Marbella Travel Guide Mini Gids aan​

Marbella_Travel_Guide_mini_gids_

Onmisbaar voor iedereen die naar Marbella gaat!

Vul je naam en e-mail in en ontvang direct de mini gids met mijn 12 favoriete hotspots (slapen, horeca, doen en stranden).



Door je aan te melden ontvang je onze nieuwsbrief en verwerken wij jouw persoonsgegevens. Voor meer informatie verwijzen wij je naar de privacyverklaring en de algemene voorwaarden.

Aanrader?

De sfeer en service was top. De meeste gerechten waren ook super lekker en er stonden nog genoeg dingen op de kaart die ik nog een keer wil proberen. Het tempo mag iets lager en het is wel prijzig, maar dat is geen uitzondering in Marbella. Ik ga zeker nog een keer terug!

Ben jij van plan om binnenkort naar Lobito de Mar te gaan? Of ben je al geweest? Laat me weten in een comment hieronder wat jij ervan vond!

Vliegtickets naar Marbella: tips & boeken

Hotels en andere accommodaties in Marbella

Ontdek Marbella met een huurauto

Op deze site kan je affiliatelinkjes tegenkomen. Dit betekent dat als jij hierop klikt en iets boekt, ik een kleine commissie ontvang. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar het geeft mij de mogelijkheid om leuke content over Marbella te blijven maken. De plekken die ik tip, zijn met zorg door mij uitgekozen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.