Selwo Aventura

7 leuke activiteiten met kinderen in de buurt van Marbella

Ben jij met kinderen in Marbella en staan ze te springen om een leuke activiteit te doen? Dan heb ik een paar leuke tips voor je! Ons zoontje gaat hier altijd lekker mee in ons ritme, maar soms is het wel leuk om iets te doen wat echt bedoeld is voor kinderen. In deze blog zijn alle leuke activiteiten met kinderen in de buurt van Marbella tussen de 9 en 30 minuten rijden vanaf het centrum.

Aventura Amazonia – klimbos

Dit klimbos is echt te gek en geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar (ook volwassenen kunnen zich hier trouwens lekker uitleven). Het ligt in het oosten van de gemeente Marbella in een pijnbomenbos, heerlijk koel dus in de zomer.

Met 6 verschillende circuits en 24 kabelbanen is dit het grootste avonturenpark van de regio Andalusië. De kleinste kinderen (4-7 jaar) kunnen terecht in het Mini Kids circuit waarbij ze rekening hebben gehouden met de hoogte en moeilijkheidsgraad. Daarna worden de circuits steeds iets hoger en moeilijker. De echte avonturiers kunnen bij de ‘Monkey Jump' een spectaculaire sprong maken (een soort bungeejump), vanaf een hoogte van 12 meter.

Wij waren er met 2 kinderen van 4 en 5, op naar het Mini Kids circuit dus. Ze vonden het super leuk! In netten klimmen, door vormen heen stappen, over een wiebelende brug, langs een klimmuur, balanceren op een touw en natuurlijk even slingeren aan een kleine kabelbaan. Ook kunnen ze hier trampoline springen en van de glijbaan. Wat mij betreft perfect voor deze leeftijd.

Na 1,5 uur hadden de 2 kids het Mini Circuit wel gezien en zijn we nog even naar het restaurant gelopen. Hier kan je onder andere wat hapjes, salades, pasta's, pizza's en hamburgers bestellen. Niet heel gezond helaas, maar er staat in ieder geval wel een workout tegenover 💪.

Praktische informatie:

»   Ticketprijzen: €17 vanaf 6 jaar, €19 onder de 16 jaar en €21 voor 16 jaar en ouder.
»   Openingstijden: verschilt per maand/week (in september dagelijks geopend van 10:00u tot 20:00u).
»   Bezoek de website: Aventura Amazonia.

Ontdek andere leuke dingen om te doen in Marbella!

Mundo Mania – indoor en outdoor speeltuin

! Permanent gesloten !

Deze indoor en outdoor hoort zeker in het rijtje thuis voor activiteiten met kinderen in de buurt van Marbella. Weer of geen weer, hier vermaken kinderen van alle leeftijden zich zeker weten. Buiten is er een waterpark, een speeltuin en zijn er trampolines en sportvelden. Binnen zijn er zachte speelruimtes voor verschillende leeftijdsgroepen: 1-3 jaar, 4-11 jaar en tieners. De ouders kunnen lekker aan het tafeltje zitten met uitzicht op de kinderen. 

Er worden ook regelmatig evenementen georganiseerd zoals een Halloween workshop, een schuimparty of een zomerfeest met waterballonnen. 

Activiteiten met kinderen in Marbella - Mundo Mania

Selwo Aventura – dierenpark

Deze dierentuin heeft ons positief verrast. Ik vond de website een beetje een rommeltje en had een keer van iemand gehoord dat het tegenviel. Misschien kwam het door de lage verwachting, maar wij vonden het groot en mooi ongerept aangelegd. Hiermee bedoel ik dat het niet zo perfect is onderhouden als bijvoorbeeld Diergaarde Blijdorp (Rotterdam), maar wat wilder alsof je de dieren in hun natuurlijk omgeving zag.

Over het park

Het eerste gedeelte van het park is bestemd voor de wat kleinere dieren zoals apen, flamingo's en geiten. Hier is ook een speelgelegenheid voor kinderen (let op, bijna voor alles heb je 1 euro nodig), een winkeltje en een restaurant. Daarna begint er een aardige klim naar het hoogste punt van het park, halverwege kom je nog een te gekke en wiebelende hangbrug tegen met een prachtig uitzicht. Je kan trouwens ook om deze hangbrug heen lopen. Na het hoogste punt (waar ook weer een restaurantje is) kom je in een soort vallei met de grotere dieren zoals olifanten, neushoorns, giraffen en leeuwen. 

De dieren hebben enorm veel ruimte, waardoor je ze ook niet altijd van heel dichtbij kan zien. Wil je ze van dichterbij bewonderen? Boek dan een safari met gids, dan rij je op aangelegde wegen waar je lopend niet kan komen. Dit hebben wij niet gedaan, maar wel een leuk idee!

Wil je iets meer het opzoeken? Er is een zipline aangelegd langs de hangbrug en over het water. Hij is best kort en gaat niet zo hard, maar ik vond het erg leuk om te doen! Deze is niet geschikt voor kinderen.

Eten & drinken

Over de restaurants ben ik iets minder te spreken. Je vindt hier de gebruikelijke ongezonde gerechten zoals pizza, hotdogs, hamburgers en ijsjes. Wel staan er overal machines om water of frisdrank te kopen (dorst krijg je wel van die klim, zeker in de zomer). Je kunt ook zelf eten en drinken meenemen, hier zijn picknickbankjes voor.

In Benalmádena heb je ook een Selwo Marina (zeedierenpark) en een gondel/kabelbaan met prachtig uitzicht. Je kunt ook een combiticket kopen zodat je voordeliger alle 3 de activiteiten tijdens jouw vakantie in Marbella kunt bezoeken.

Selwo Aventura is zeker een aanrader als je op zoek bent naar activiteiten met kinderen in de buurt van Marbella.

Praktische informatie:

»   Ticketprijzen: €18 voor 3-10 jaar, €25,90 vanaf 11 jaar (ze maken gebruik van dynamische prijzen dus check de website voor je bezoek).
»   Openingstijden: vrij-zo van 10:00u-18:00u 
»   Bezoek de website: Selwo Aventura.

Aquamijas – waterpark

Het lijstje activiteiten met kinderen in Marbella is niet compleet zonder een waterpark. Zeker met zo'n zonnige bestemming. Gegarandeerd een slapend kind op de achterbank op de terugweg. Die van ons wel in ieder geval.

Met 12 attracties kunnen kinderen van alle leeftijden (en volwassenen ?) zich hier wel een paar uur vermaken. Voor de kleintjes tot 6 jaar heb je de kinderbadjes ‘Lizards Island' en ‘La Jungla' met leuke waterspelletjes en glijbanen.

Voor de echte waaghalzen heb je de ‘Kamikaze' waar je snoeihard naar beneden gaat over zo'n 30 meter glijbaan. Verder zijn er nog veel meer glijbanen waar je met of zonder band vanaf kan, een zwembad met golven en een jacuzzi. In het centrale zwembad kan je een paar keer per dag meedoen aan wateractiviteiten met een instructeur, zoals dansen op muziek. 

Er zijn kluisjes aanwezig maar als je toch je telefoon of geld bij je wilt dragen, neem dan een waterdicht hoesje mee die je om je nek kan hangen. Wij hadden hier helaas niet aan gedacht, maar je ziet daar iedereen ermee lopen.

Praktische informatie:

»   Ticketprijzen: €13,20 voor 3-6 jaar, €17,45 voor 7-12 jaar, €22,50 voor 13+ en €18,50 voor 65+
»   Openingstijden: het park is geopend van 10 juni t/m 26 september en dagelijks geopend vanaf 10:30u. De sluitingstijden wisselen per week.
»   Bezoek de website: Aguamijas Waterpark

NIEUW: Gids – Met Kinderen Naar Marbella

In deze digitale gids heb ik meer dan 25 tips gebundeld voor een vakantie naar Marbella met kind(eren).

Met kinderen naar Marbella - Marbella Travel Guide Gids

Bioparc Fuengirola – dierenpark

Dit is echt een heel mooi dierenpark, gericht op dieren uit de diepste tropische bossen van Madagaskar, Equatoriaal Afrika, Zuidoost-Azië en de Indo-Pacifische eilanden. Het Bioparc vindt respect voor de natuur heel belangrijk en de dieren leven naast elkaar in een recreatie van hun natuurlijke omgeving.

In het park kan je verschillende vogels, zoogdieren, vissen, reptielen vinden. Denk aan nijlpaarden, gorilla's, rode panda's, tijgers. krokodillen, python's en reuzenschildpadden. 

Helaas mag je zelf geen eten en drinken meenemen. Meestal hebben ze bij dit soort parken een restaurant met voornamelijk slecht eten, waarom kan dat niet eens anders denk ik dan. Maar hier hebben een erg stijlvol Bioparc Café waar ze rekening houden met verschillende dieetwensen. 

Praktische informatie:

»   Ticketprijzen: €16,10 voor 3-9 jaar, €21,10 voor 9+ en €17,10 voor 65+.
»   Openingstijden: het is iedere dag van het jaar open, openingstijden wisselen per week.
»   Bezoek de website: Bioparc Fuengirola.

Mayan Monkey Mijas – chocoladeworkshop

Even iets heel anders dan een park, maar deze hoort zeker thuis in het lijstje van activiteiten met kinderen in de buurt van Marbella. Bij Mayan Monkey maken ze namelijk zelf chocolade en ijs en je kan er met kinderen vanaf 3 jaar verschillende chocoladeworkshops volgen! Maak bijvoorbeeld zelf chocoladerepen, bonbons of leer hoe je chocola maakt vanaf de cacaoboon. 

Er is ook een cacaomuseum. Hier bekijk je antieke cacaomachines en leer je meer over de cacaoboom en -vrucht en het chocoladeproductieproces. Aan het eind van je bezoek schiet je nog even het winkeltje in om wat lekkers mee te nemen voor thuis.

Praktische informatie:

» Ticketprijs: vanaf €14,95 per persoon, maar het verschilt per workshop en aantal deelnemers.
» Openingstijden: iedere dag geopend, workshops tussen 11:00u-19:00u. 
» Bezoek de website: Mayan Monkey.

Sea Life Benalmádena – zeedierenpark

Zin om de onderwaterwereld te ontdekken met je kinderen? Met een eigen snorkel in de Middellandse Zee zal je niet zo ver komen als bij Sea Life. Ontdek haaien, zeepaardjes, zeeschildpadden, roggen, octopussen en meer.

Je kan hier zelfs een aantal dieren aanraken zoals een zeester en heremietkreeft, spannend! Er zijn ook interactieve schermen om meer te leren en je kan meekijken bij het voeren van verschillende dieren. De haaien worden bijvoorbeeld gevoerd op dinsdag, donderdag, zaterdag en zondag om 12:30u.

Er is ook een café met mooi uitzicht op de onderwaterwereld en er is een winkel voor een leuke souvenier.

Praktische informatie:

»   Ticketprijzen: €13,95 voor 3-9 jaar, €16,95 voor 10+.
»   Openingstijden: dagelijks geopend van 11:00u-19:00u, kan afwijken.
»   Bezoek de website: Sea Life Benalmádena.

Ik ben heel benieuwd wat jij vindt van dit lijstje van activiteiten met kinderen in Marbella. Ben jij al ergens geweest? Ik hoor graag jouw ervaringen en/of tips in de comments!

Op deze site kan je affiliatelinkjes tegenkomen. Dit betekent dat als jij hierop klikt en iets boekt, ik een kleine commissie ontvang. Jij betaalt hier niets extra’s voor, maar het geeft mij de mogelijkheid om leuke content over Marbella te blijven maken. De plekken die ik tip, zijn met zorg door mij uitgekozen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *